Het behandelen van kinderen

Kinderen worden bij ons rond een leeftijd van twee jaar onder behandeling genomen. Wij adviseren om uw kinderen voor die tijd mee te nemen wanneer u op controle komt om ze een beetje te laten wennen. Wij zullen dan op een gegeven moment proberen om bij uw kind ook de controle te doen. Mocht dit niet lukken, dan wachten wij gewoon nog een halfjaartje en proberen het dan nog eens.

U denkt misschien dat er op die jonge leeftijd nog niet zoveel aan de hand kan zijn, maar helaas maken wij vaak genoeg mee dat er ook bij de kleintjes al een hoop werk te verrichten is. Het poetsen van de tandjes is dan ook vanaf het moment van doorbraak een must. Wij adviseren zelfs om tot een leeftijd van zo’n 10 jaar uw kind (in ieder geval een keer per dag) te blijven napoetsen. Pas dan hebben ze de motoriek om echt goed hun tanden te poetsen. Uiteraard doen wij er alles aan om vanaf het begin uw kind het poetsen zo goed mogelijk te leren.

Wanneer bij een van uw jonge kinderen een behandeling moet plaatsvinden, zullen wij adviseren om dit ’s ochtends te laten gebeuren. Uit onze ervaring blijkt dat een kind ’s ochtends veel beter behandelbaar is dan in de middag. De meeste kinderen zijn ’s ochtends goed uitgerust en kunnen de druk van de behandeling (want het is allemaal toch erg spannend) veel beter weerstaan dan wanneer ze al een zware schooldag achter de rug hebben.

Voor de behandeling van gaatjes zal uw kind worden geplaatst bij een van onze tandartsen. Voor bijvoorbeeld sealants en tandsteen komt uw kind meestal bij een van onze Preventie Assistenten. We proberen kinderen zo snel mogelijk te behandelen omdat de gaatjes sneller groeien dan bij volwassenen.

© 2009-2022 Tandartspraktijk Nedereind